Financiële administratie en begeleiding

Boekhoudpakketten

Als dealer van Quadrant Software kunnen wij u en uw cliënten voorzien van de boekhoudpakketten King en Queen, die speciaal zijn ontwikkeld voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) in Nederland. Voor grote ondernemingen is er King, met zijn vele functionaliteiten zoals bijvoorbeeld een webwinkel en voorraadbeheer. Voor de kleine ondernemingen is er Queen, het kleinere pakket met alle basisfunctionaliteiten. De pakketten worden geïnstalleerd op uw pc of op uw (lokale) netwerk.

Online boekhouden

Ook bieden wij de mogelijkheid om de administratie met King online te voeren. Er is dan geen programmatuur aanwezig op de computer. De volledige functionaliteit van King is dan online beschikbaar. Zo kunt u op elke computer met internetverbinding inloggen op uw eigen King administraties, beveiligd met inlogcodes en wachtwoorden. Waar ter wereld u ook bent. U hoeft zelf geen updates te installeren en de accountant kan op afstand de boekhouding bekijken en begeleiden. De King programmatuur is geïnstalleerd bij een hostingbedrijf en ook uw administraties zijn daar continu beschikbaar.

Begeleiding

Hoe vaak gebeurt het niet dat uw cliënt vragen heeft over een bepaalde boeking, of vastloopt met een bepaalde functie van zijn/haar boekhoudpakket? Voor cliënten die niet aan internetboekhouden doen bieden wij ook hulp op afstand, met een functionaliteit waarbij we de computer van u of uw cliënt kunnen overnemen (na toestemming) om zo te kunnen nagaan waar iets mis gaat, en daarvoor passende oplossingen te bieden. Tevens is bestandsoverdracht mogelijk, om bijvoorbeeld de administratiebestanden direct te downloaden zodat de accountant deze direct kan verwerken.

Belastingaangiften

Veel belastingconsulenten krijgen door nieuwe wetgeving (SBR via Digipoort) te maken met dure investeringen in software en nieuwe PKI overheidscertificaten, om te kunnen blijven voldoen aan de kwaliteitseisen van de belastingdienst, banken en andere overheidsinstanties. Wij hebben deze investeringen reeds gedaan en bieden u voor deze problematiek een scala aan oplossingen door gebruik te maken van onze programmatuur. Zo kunnen wij voor u de volgende zaken verzorgen vanaf 1 januari 2013:

–       De uitstelregeling IB/VpB
–       Indienen van voorlopige aangiften inkomstenbelasting
–       Indienen van voorlopige aangiften vennootschapsbelasting
–       Indienen van definitieve aangiften inkomstenbelasting
–       Indienen van definitieve aangiften vennootschapsbelasting
–       Indienen van aangiften omzetbelasting
–       (toekomst: bankrapportages)

Personeelszaken

Veel bedrijven hebben personeel in loondienst. Voor deze bedrijven kunnen wij de gehele salarisadministratie verzorgen, waarbij te denken valt aan: salarisstroken, aangiften loonheffingen, ziekteverzuimmeldingen, pensioenadministratie, arbeidsovereenkomsten.

Waarneming

Als een zelfstandige belastingconsulent door bijvoorbeeld langdurige ziekte enige tijd niet kan werken, kan dit nare gevolgen hebben voor zijn cliënten. Wij kunnen de praktijk waarnemen tijdens deze periodes.

Overnamebemiddeling

De Rentmeesters B.V. is gespecialiseerd in het adviseren en bemiddelen bij fusies en overnames van kleine administratiekantoren en belastingadvieskantoren. De werkzaamheden bestaan uit:

–       Inventarisatie
–       Waardebepaling
–       Het zoeken en benaderen van geschikte overnamekandidaten
–       Begeleiding en onderhandeling